Home / Selafaz Cinta

Selafaz Cinta

Selafaz Cinta merupakan drama bersiri cinta Malaysia tahun 2018 Arahan Pali Yahya. Drama ini bersiaran menerusi Astro Prima. Pelakon utama adalah Saharul Ridzwan, Syatilla Melvin dan Puteri Aishah.
Reza Ammar (Saharul) seorang eksekutif perniagaan di syarikat hartanah miliknya. Seorang suami yang baik, menjaga agama dan penyayang pada keluarga. Bukan jenis yang mudah tergoda dengan wanita namun kekhilafannya membuatkan Reza jatuh cinta pada Liza, seorang pramugari. Namun Reza tetap mencintai dan menyayangi Jannah dan anak mereka Shila.
Selafaz CintaZahratul Jannah (Syatilla) seorang pengusaha fesyen hijab, motivator. Isteri Reza ini selain cantik juga seorang muslimah yang taat. Patuh pada suami. Dulunya seorang gadis yang manja, suka bersosial dan tidak matang. Kini, menjadi seorang yang taat pada agama hasil bimbingan Reza. Setia dan percaya kepada suami namun mula meragui suaminya ketika Reza mula berubah.
Liza Lyana (Aishah) berkenalan dengan Reza ketika berada di satu penerbangan luar negara. Menjalinkan hubungan skandal dengan Reza. Semakin lama, Liza bukan hanya jatuh cinta kepada Reza. Namun dia semakin obses dengan Reza sehingga sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan Reza

Genre: Drama, Cinta, Konflik
Ditulis oleh: Nieza Nahar
Pengarah: Pali Yahya
Dibintangi oleh: Saharul Ridzwan, Syatilla Melvin, Puteri Aishah, Aqasha, Fezrul Khan, Sharifah Sakinah, Riz Amin
Lagu pembukaan: Alasan Terindah
Lagu penutup: Farisha Iris
Negara asal: Malaysia
Bahasa: Bahasa Malaysia
Bilangan episod: 60
Penerbit eksekutif: Julia Juhasu
Penerbit: Rosyam Nor, Runika Mohd Yusof
Tempoh siaran: 48 minit
(Isnin-Jumaat, 6 petang)
Syarikat penerbitan: Suhan Movies & Trading
Saluran asal: Astro Prima (Slot Tiara)
Siaran asal: 27 November 2018 – kini
Mengikuti: Cinta Tiada Ganti

Selafaz Cinta Episod 60

Selafaz Cinta

Layan Drama Selafaz Cinta Episod 60 Live Online Last Episode. Melayu Selafaz Cinta Episod 60 Tonton Online. Tv3 Malaysia Selafaz Cinta Episode 60 HD Free Video Download. Watch Selafaz Cinta Ep 60 Eng Sub.

Read More »